Claartje heeft als vrijgevestigd zangpedagoog in Steenwijk
haar eigen

   Zang- en Kooracademie
 
Niet alleen zangleerlingen uit Noordwest Overijssel, maar ook uit Flevoland, Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland weten haar inmiddels te vinden.

Cantica Sacra
     HOME      KOOR      DIRIGENT       LID WORDEN       CONCERTAGENDA       MEDIA       CONTACT      LEDENINFO
DIRIGENT
CLAARTJE VAN DOKKUM

 

 

Al op jonge leeftijd werden haar muzikale talenten ontdekt. Na dwarsfluit- en trompet-lessen volgden zangles en optredens met het Heerenveens Vocaal ensemble.
Toen zij naast haar zangkwaliteiten ook nog attent werd gemaakt op haar aanleg voor directie, besloot zij van de muziek haar beroep te maken.
Vervolgens studeerde Claartje solozang bij Maria Rondèl en koordirectie bij Jan Veninga aan het Stedelijk Conservatorium Leeuwarden. Voor beide vakken haalde zij in 1990 haar diploma's.
Sinds januari 1992 is Claartje van Dokkum dirigent van Cantica Sacra.
In 2012 was Claartje van Dokkum winnaar van de Anne Beeltje Cultuurprijs

'Zij is een grote promotor van de muziek in Steenwijkerland' aldus de jury tijdens de uitreiking in Rams Woerthe. De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt en is vernoemd naar voormalig wethouder Anne Beeltje.
Claartje van Dokkum is tevens als zangdocent en dirigent verbonden aan de Friese Stichting Ars Musica. Hier leidt zij vrouwenkoor Femmes Vocales. Aan de Folkshegeskoalle Skylgeralân geeft zij jaarlijks terugkerende cursussen: in het voorjaar 'Koorweekend Klassiek' en in het najaar 'Kom en Sjong'.

Voor privé zanglessen of informatie over haar koren en andere activiteiten kunt u Claartje bereiken via: 
claartjevandokkum@live.nl